Eredményeink

  • 2013-ban kezdtük el a brikettgyártási projektünket, ami jelentősen enyhítette a családok fűtési problémáit. Ennek a projektnek a másik komoly haszna az volt, hogy olyan emberek szereztek a révén munkatapasztalatot, akik soha vagy évek óta nem dolgoztak.

  • 2014-ben önkéntes középiskolásaink és a filmkészítésben jártas tanodás diákjaink közösen elkészítették a „C class” című filmet, mellyel ebben az évben első helyezést értek el a „This human world” nevet viselő emberi jogi filmfesztiválon Bécsben.

  • 2015-ben a tanodai tevékenység mellett a sajtműhely projektünkkel voltunk elfoglalva, amit az tett lehetővé, hogy üzleti tervünkkel a NESsT Alapítvány versenyében bekerültünk az első három díjazott közé. Megtanultunk mi és néhány szülő is sajtot készíteni, és ezt a projektet jól tudtuk használni a vállalati kapcsolataink fejlesztésére.

  • 2016-ban VEKOP pályázatot nyertünk, ami lehetőséget adott a tevékenységünk továbbfejlesztésére, illetve új munkatársak bevonására. A pályázat megkezdése előtt csak szombatonként voltak foglalkozások, a projekt során az egy nap három napra bővült.

  • 2019-ben a Tanoda szolgáltatás végzésére kiírt hazai pályázat eredményeképpen megszereztük a működési engedélyünket és három nap helyett már heti öt nap biztosítunk szolgáltatást a tanodás gyerekeink számára.

  • Tevékenységünk hatására közösséggé váltunk. A gyerekeknek van tanodás identitása, amit a tanítóik, tanáraik is visszajeleznek. Nagy sikernek tartjuk, hogy a szülők betlehemi játékokkal készültek a 2019-es karácsonyi ünnepségünkre, hiszen ez azt mutatja, hogy nekik is fontos ez a közösség.

  • Büszkék vagyunk arra, hogy a tanodás gyerekek, rossz körülményeik ellenére, csak elvétve ismételnek tanévet (az utolsó három évben összesen két gyerek), elvégzik az általános iskolát és tanulmányaikat középiskolában folytatják. Az idén került be az első gyerekünk nyolcosztályos gimnáziumba.