Csapat

Kalina Yvette

Alapító

Kalina Yvette 1958-ban születtem Budapesten. Középiskolába, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumba matematika tagozatra jártam. Majd Pénzügyi és Számviteli Főiskola Információfeldolgozási- és Rendszerszervezési szakán végeztem. Első munkahelyem a KSH Számítóközpontja volt. Rájöttem, inkább emberekkel szeretnék foglalkozni. Így kerültem a Berzeviczy Gizella Közgazdasági Szakközépiskolába közgazdász tanári munkakörbe. Párhuzamosan a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tanár szakára jártam. Kislányom 1986-ban született meg. 1990-ben néhány barátommal megalapítottuk a Közgazdasági Politechnikumot. Csörögön 2012 óta működtetünk tanodát. Sokáig párhuzamosan dolgoztam a két helyen, de egy idő után sok lett, hiszen mindkét hely teljes embert kíván. Így aztán választanom kellett, és a Csörögi Tanodát választottam. Jó érzés együtt lenni a gyerekekkel és megpróbálni tenni azért, hogy jobb életük legyen.

Tinó Krisztina (Tina)

Munkatárs

Tinó Krisztina (Tina) Tinó Krisztina (Tina) vagyok. Szociális munkásként dolgozom Budapesten, egy átmeneti hajléktalanszállót vezetek, ahol volt állami gondozott fiatalok élnek. Magam is állami gondozott voltam, Kaposváron nevelőszülőknél éltem. Csörögre egy konfliktuskezelő tréningre kaptam meghívást 2011-ben. Ekkor határoztam el, hogy szeretnék segíteni valamilyen módon a közösségnek. 2012-től tevékenykedem a Csörögi Tanodában. Szeretem ezt csinálni, életem meghatározó része lett. Szabadidőmben általában a két kutyámmal vagyok.

Hárs Nóra

Munkatárs

Hárs Nóra Hárs Nóri vagyok, tanító. 2010-ben végeztem az ELTE társadalmi tanulmányok szakán, majd survey statisztika szakján folytattam tanulmányaimat. Már ekkor is inkább az oktatás vonzott, illetve az önkéntes és közösségi munka: korrepetáltam, gyakorlatot vezettem, önkénteskedtem, kézműves foglalkozásokat tartottam ezalatt, majd elvégeztem a ELTE tanító alapszakját is. Hat évet dolgoztam napközis tanítóként egy zuglói általános iskolában, kisfiam születéséig. Jelenleg vele vagyok itthon, de a csörögi önkénteskedés valamilyen formája folyamatosan része az életemnek 2014 óta. A szombati jelenlét után, az utóbbi időszakban leginkább háttérfeladatokkal igyekszem segíteni a többiek munkáját. A járványhelyzet pozitív hozománya, hogy néhány gyerekkel újra kapcsolatba kerültem a digitális tanoda által, ráadásul egyéni figyelemmel tudok velük foglalkozni, ami nekik különösen fontos. Merthogy hiszem, hogy türelemmel és szeretettel és gyerekközpontúan kell tanítani, hiszen a tanulás felfedezés, amiért minden gyerek lelkesedik, csak lehetőséget kell teremteni hozzá.

Ember Kata

Munkatárs

Ember Kata Ember Kata vagyok, 2012-ben végeztem az ELTE szociológia szakán. Nem sokkal később kezdtem el kutatóként dolgozni, először az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetben, 2015 óta pedig az Ipsosban. Több helyen voltam már önkéntes is. A Csörögi Tanoda munkájába először 2013 januárjában kapcsolódtam be, azóta sok idő eltelt, a Tanoda is egyre nőtt és nekem is fokozatosan egyre központibb helyet foglalt el az életemben. Egyszerűen jó ehhez a közösséghez tartozni és hiszek benne, hogy mindannyian többek leszünk általa.